ផឹកទឹកការ៉ុតរាល់ថ្ងៃអស់រយៈពេល៨ខែតើមានអ្វីកើតឡើង?

អ្នកស្រី Ann Cameron បានកើតនៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកនៃរដ្ឋ Wisconsin ឆ្នាំ១៩៤៣ ជាអ្នកនិពន្ធនៃសៀវភៅក្មេងៗ។ អ្នកស្រីមានជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ ហើយនឹងត្រូវវះកាត់នៅថ្ងៃទី៦ ខែឧសភា ឆ្នាំ២០១២។ នៅពេលវះកាត់ ជំងឺនេះឋិតក្នុងដំណាក់កាលទី៣ បន្ទាប់ពីវះកាត់រួចអ្នកស្រីមានអារម្មណ៍ធូរស្បើយជាងមុន ដូច្នេះអ្នកស្រីបដិសេធមិនព្រមព្យាបាលដោយប្រើគីមី។
ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ វាហាក់ដូចជារយៈពេលដ៏ខ្លីប្រសិទ្ធភាពនៃការវះកាត់។ មិនយូរប៉ុន្មាននៅថ្ងៃទី៦ ខែវិចិ្ឆកា ឆ្នាំ២០១២ លទ្ធផលនៃជំងឺបានបង្ហាញថាជំងឺមហារីកពោះវៀនធំរបស់អ្នកស្រី Ann ឋិតក្នុងដំណាក់ទី៤ ហើយរីករាលដាលដល់សួត។
ការព្យាករណ៍របស់តាមវេជ្ជសាស្ត្រ គឺមិនធ្វើឱ្យអ្នកស្រីសប្បាយរីករាយទេ ចំពោះការដឹងលឺទាំងអស់នោះ ពួកគេទស្សន៍ទាយថាប្រហែលជា៣ឆ្នាំទៀតជាជីវិតចុងក្រោយរបស់អ្នកស្រី។
ប្តីរបស់អ្នកស្រីAnn បានស្លាប់នៅក្នុងឆ្នាំ២០០៥ ដោយសារជំងឺមហារីកសួត ប៉ុន្តែអ្នកស្រីមិនចង់បោះបង់ដូចប្តីអ្នកស្រីទេ ដូច្នេះហើយអ្នកស្រីក៏ចាប់ផ្តើមរកកន្លែងព្យាបាល។ នៅក្នុងសំណ្នើរអ្នកស្រីបានជួបនឹងការឆ្លើយប្រាប់របស់លោកសាស្ត្រាចារ្យ Ralph Cole’s ។ គាត់ជាប្រុសម្នាក់ដែលកំចាត់ជំងឺមហារីកស្បែក ដោយគ្រាន់តែផឹកទឹកក្រូច។
អ្នកស្រីAnnចាប់ផ្តើមផឹកទឹកការ៉ុតនៅថ្ងៃ១៧ ច្រើនដងក្នុងមួយថ្ងៃ នាងមិនអាចទៅទេដែលព្យាបាលដោយមហារីកសួត
យ៉ាងណាក៏ដោយ បន្ទាប់ពីព្យាបាលអស់នៅរយៈពេល៤ខែជំងឺមហារីកនៅតែបន្តរហូត ហើយក្រពេញត្រឡប់ទៅធម្មតាវិញ។ បន្ទាប់ពីអស់រយះពេល៨ខែរួចមក នៃការព្យាបាល ជំងឺមហារីកត្រូវបានរលាយបាត់។
ការសម្ងាត់នៅក្នុងទឹកការ៉ុតត្រូវគេរកឃើញមានជាតិអាកុលដែលធ្វើឱ្យធាត់ និង ថ្នាំសម្លាប់សត្វល្អិតពីធម្មជាតិ ហើយវាការពារនឹងមេរោគមហារីក។ ផឹកទឹកការ៉ុតបង្កើនកំរិត Carotenoids ក្នុងឈាម និងសារធាតុសរីរាង្គដែលគេជឿជាក់ថាមានភាពសកម្ម លើការការពារការបំផ្លាញកោសិកាសាច់ដុំ។
Carrot-B
ដោយ៖ពិសី
ប្រភព៖ Healthy Life and Food
ផ្តល់សិទ្ធិដោយ Vshare
ប្រភព៖ KHMER-PRESS
Previous
Next Post »